Welkom op de FAQ pagina van onze website.

Hieronder vindt u een aantal uitklapbare hoofdstukken om de onderdelen eenvoudiger te kunnen categoriseren.

Deze pagina is helaas nog niet 100% gereed en dient nog ingevuld te worden. Indien u vragen heeft kunt u deze uiteraard via het contactformulier stellen aan ons. Wij zullen deze z.s.m. beantwoorden.

Excuses voor het ongemak.

  • Gelijkstroom en Wisselstroom

    Bij gelijkstroom gaat de stroom steeds dezelfde richting op. Batterijen, brandstofcellen, accu’s maar ook zonnepanelen zenden gelijkstroom uit. De elektra wat in ons huishouden plaatsvind maakt gebruik van wisselstroom 50Hz. Dit betekent dat de gelijkstroom van de panelen omgezet moet worden naar wisselstroom. De omvormer die in een zonnepaneel installatie hoort zorgt voor deze omzetting.

  • Wp en kWh

    Wp: Wp staat voor Wattpiek. Het Wattpiekvermogen van een zonnepaneel geeft aan wat de paneel kan opbrengen gedurende 1 uur onder ideale omstandigheden.

    kWh: kWh staat voor kilowattuur. 1 kWh staat gelijk aan 1000 Wh (Watt uur). In de meest ideale omstandigheden kan er gezegd worden dat een paneel van 250 Wp dus in 1 uur 250 Watt opbrengt (0,25 kWh). De energiemaatschappijen rekenen met af wat u per jaar verbruikt hebt in kWh. Als u dus jaarlijks 2500 kWh verbruikt is het gunstigste een installatie tussen de 2400-2700 Wp aan te schaffen.